De vleermuiskast van Nitz Neder-Helman

BatMotel.jpg

Ons project was de druppel die de creatieve emmer van Nitz deed overlopen. Hij werkte iedere dinsdagavond in een hobbyloods aan een kast voor in zijn eigen tuin, omdat daar vleermuizen rondhangen.

Dit is zijn verhaal over een hele mooie kast:

"Het begon allemaal met de verhuizing van een flat naar een bungalow, de eerste maanden hier in Scharendijke zag ik al vleermuizen rondzwabberen. Ik heb al heel lang belangstelling voor vleermuizen en ben dus op zoek gegaan naar informatie over wat en hoe je een kast kan bouwen. 

BM002.jpg

Na heeeel veel speurwerk op het internet vond ik de bouwtekeningen van de T3 kast van het project Vleermuizen in de polder. Daar HAD ik wat aan, heel duidelijke tekeningen die voor mij als leek te volgen zijn. 

BM010.jpg

Ik kon bij mij in de buurt gebruik maken van een aantal houtbewerkingsmachines en ben aan de slag gegaan. 

BM015.jpg

De kast omhoog takelen leek een groot probleem te worden maar dat viel mee, we hebben de kast het huis opgetakeld met 2 man en een touw, vervolgens de paal schuin tegen het dak aan gezet, de kast erop gemonteerd en vervolgens hebben drie man de paal in het gat getrokken middels een touw, wij stonden op het dak OOK met een touw zodat het hele gevaarte niet door zou slaan richting schutting...

BM017.jpg

Alles ging goed en 50 kilo snelbeton later stond de kast en die staat nog steeds!"


We feliciteren Nitz met deze bijzonder fraaie kast en hopen dat hij goed gebruikt gaat worden.


Dit project is een initiatief van René Spaargaren uit Almere © 2015-2021   /   SITE MAP   /   DISCLAIMER