Het Team - 2017

Logo Aeres.pngWij zijn vijf studenten, waarvan drie Toegepaste Biologie studeren aan Aeres Hogeschool in Almere en twee Toegepaste Biologie MBO 4 aan het Groenhorst in Almere. Alle vijf hebben wij een persoonlijk verhaal waarin wij uitleggen wat ons fascineert en interesseert en hoe wij tot de keuze zijn gekomen om deze opleiding te volgen. Wel kan gezegd worden dat we een gemeenschappelijke passie delen voor de natuur en alles wat daarbij komt kijken. 

Voor vleermuizen hebben wij allen een speciale interesse en dat is waarom wij heel blij zijn dat we mee mogen werken aan René’s onderzoek over vleermuizen in de polder. Wij kijken er ontzettend naar uit om dit onderzoek op te zetten en uit te voeren en hopen hiermee René op weg te helpen met zijn project. Ook zouden wij het geweldig vinden als we hierdoor een kleine bijdrage kunnen leveren aan het behoud van vleermuizen.


Jisk van den Ende

Mijn naam is Jisk en studeer aan het Groenhorst Almere mbo-niveau 4+. Ik zit op het moment in mijn laatste jaar Toegepaste Biologie en ik ben bezig met doorstromen naar het Aeres Hogeschool.

De eerste biologieles op de middelbare school is mij zeer goed bijgebleven, ik was meteen geïnteresseerd en enthousiast. Terugkijkend denk ik dat deze les heeft gemaakt dat ik Toegepaste biologie ben gaan studeren. Echter ben ik er nog niet achter waar ik me in wil specialiseren. Ik zou graag meer ervaring en kennis op doen en mij willen verdiepen in vleermuizen, amfibieën en of zoetwatervissen. 

Ik ben altijd zeer gefascineerd geweest door de natuur, en ben hierdoor gedreven meer te leren over wat er buiten gebeurd. 


Tyra Timmermans

Hallo, mijn naam is Tyra, ik ben 20 jaar oud en woon in Almere.  Ik zit in het eerste jaar Toegepaste Biologie op het Aeres Hogeschool Almere. 

Toen ik 18 werd ben ik voor drie maanden naar Ghana geweest, hier hielp ik op een basisschool door activiteiten te organiseren. Dit was mijn stage voor mijn vorige opleiding Sociaal Cultureel Werk. Mijn tijd in Ghana was geweldig maar het liet mij wel beseffen dat als je een project wilt opzetten voor mensen in ontwikkelingslanden, je een mentaliteit moet kunnen veranderen. 

Ik kwam dus terug met het idee om mijn mbo-niveau 4 opleiding Sociaal Cultureel Werk te stoppen omdat mijn droom voor mij moeilijk te realiseren was. Mijn ouders wilde dat ik de opleiding afmaakte en mij ging focussen op een hbo-opleiding die mij wel plezierig leek. Ik kwam erachter dat ik biologie erg interessant vind. Op de middelbare school was ik hier al goed in, daarnaast zat ik destijds op een groen-opleiding waar ik de praktijkvakken dier, bloem, tuin en koken volgde. Aan het vak ‘dier’ beleefde ik destijds het meeste plezier, dus besloot ik om mijn keuze meer richting ‘dier’ te maken. Daarnaast leerde ik een aantal jaar geleden duiken wat mijn interesse voor onderwaterwereld opwekte. Uiteindelijk koos ik voor Toegepaste Biologie omdat ik dit het meest interessant vond. 

Tijdens de lessen werd ons diverse projecten voorgelegd waar wij een keuze uit konden maken. Het project van René trok mijn interesse omdat ik vleermuizen altijd al interessant heb gevonden. Ik heb zelfs toen ik jong was een spreekbeurt over vleermuizen gehad, een keuze maken was dus niet heel lastig. Hopelijk kan ik samen met mijn groep, René op weg helpen met zijn onderzoeksvraag. 


Harmen de Vries

Mijn naam is Harmen. Ik ben 22 jaar (1994) en ik woon in Oldeholtpade, Friesland. Ik ben opgegroeid met twee ouders, twee broertjes en een oudere zus. Sinds ik vier jaar ben voetbal ik bij de lokale voetbalvereniging VVO. Hiernaast voetbal ik van jongs af aan veel met vrienden op pleintjes en grasveldjes bij ons in het dorp. Ook ben ik fanatiek Feyenoordsupporter. Ik ga regelmatig met vrienden naar wedstrijden toe. Volgend jaar hoop ik over een seizoenkaart te beschikken. Naast voetbal doe ik ook veel andere dingen met vrienden waaronder uitgaan. 

Ook heb ik van jongs af aan veel belangstelling voor de natuur. Met mijn vader en kennissen ben ik in mijn jeugd veel op pad geweest om vogels te spotten, nestkasten te controleren, eieren te zoeken en tellingen te doen. De laatste jaren ben ik hierin minder actief. Andere hobby’s van mij zijn gamen, buitensporten en tv series kijken. Ook ben ik enkele jaren lid geweest van een schaakvereniging.

Na de bassischool heb ik op het voortgezet onderwijs mijn havodiploma gehaald. Hierna heb ik op het hbo één jaar Voedingsmiddelentechnologie gedaan en één jaar Bio Medisch Laboratoriumonderzoek. Met beide opleidingen ben ik uiteindelijk gestopt, waarna ik heb gekozen voor mijn huidige opleiding Toegepaste Biologie MBO 4. Momenteel zit ik in het laatste jaar van deze opleiding. Volgend jaar hoop ik in te stromen in het tweede jaar van de opleiding Toegepaste Biologie op het hbo. Ik reis nu al drie jaar anderhalf uur met de trein naar Almere, voor de komende jaren ben ik op zoek naar een woonruimte in Almere. Ik hoop hierdoor meer tijd over te houden voor school, werk en mijn privéleven. Ook denk ik dat op mezelf wonen me gaat helpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en zelfstandiger worden.

Ik hoop in de komende jaren eerst mijn MBO 4 Toegepaste Biologie diploma te behalen. Daarna wil ik mijn HBO Toegepaste Biologie diploma halen. Ik weet nog niet waarin ik me hierna wil specialiseren of wat voor werk ik hiermee zou willen doen. Ik wil misschien iets met ecologie of milieubeheer gaan doen. 


Ray van Dijk

Hallo, mijn naam is Ray. Ik ben 25 jaar en woon in Amsterdam. Ik woon hier sinds mijn 11de jaar. Daarvoor woonde ik op Bonaire. Dit is ook de plek waar mijn fascinatie voor biologie ontstond. Kort geleden ging ik jaarlijks op vakantie naar Bonaire, niet alleen vanwege het weer maar ook vanwege mijn vrienden. Het mooie is dat een aantal van deze vrienden ouders hebben die bioloog zijn. Pas na jaren realiseerde ik mij dat ik interesse toonde in hun werk. Sindsdien ben ik rond gaan vragen of ik mee kon kijken/helpen met hun werk. Zo ben ik beland bij de Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB), die onderzoek doen naar zeeschildpadden en het behoud van deze dieren. Dit was heel leuk werk omdat je in direct contact stond met de zeeschildpadden en daarbij moest je ook nog eens veel snorkelen, heerlijk om te doen. Natuurlijk moest er ook schrijfwerk gedaan worden maar dat kwam na het zwemmen ;)

Voor een andere bevriende ouder ben ik de planten gaan inventariseren. Voor dezelfde werkgever mocht ik ook helpen bij een onderzoek over vleermuizen. Deze waren mogelijk aan het migreren vanuit Venezuela naar Bonaire. Ook dit was interessant omdat je in direct contact stond met de vleermuizen. Dit deden wij ‘s nachts onder een zee van sterren in de mondi (onontgonnen wildernis), voor de ingang van een grote grot, waar de vleermuizen zich hadden gevestigd. Het was een klein avontuur waarbij we onderzoek deden naar vleermuizen. Dit is dan ook deels waarom ik interesse toonde voor de vleermuiskasten van René. Het leek mij leuk om onderzoek te doen naar de vleermuizen en daarmee René op weg te helpen met zijn project. En hopelijk kan ik zo een bijdrage leveren aan het onderzoek en behoud van vleermuizen in Flevoland.


Djoeah Schiebel

Ik ben Djoeah, 25 jaar en studeer Toegepaste Biologie in Almere. Ik woon in Haarlem en heb hiervoor de opleiding Media, Informatie en Communicatie gevolgd. Dit was voor mij een logische keuze na geslaagd te zijn met een Economie en Maatschappij profiel op de HAVO. Tijdens de studie Media, Informatie en Communicatie merkte ik dat ik niet helemaal geschikt was voor de marketing- en communicatiewereld. De opleiding vond ik prima met best interessante lessen maar ik was er niet gepassioneerd over en mijn interesse in de branche en het vak reikte niet verder dan mijn schoolboeken. Daarentegen had ik enorm veel belangstelling voor de natuur en dieren. Hier las ik graag artikelen over of keek er graag documentaires over in mijn vrije tijd. Ik heb mijn studie uiteindelijk wel afgerond, omdat ik toen niet zeker was wat ik anders wilde doen en nota bene al in mijn derde jaar zat. Maar ik besloot wel om daarna een jaar rond te reizen en vrijwilligerswerk te doen in Azië en Afrika. In Afrika heb ik ook een safari-guide cursus gedaan waar ik ook lessen kreeg in biologie, diergedrag en ecologie. Hier werd mijn passie en interesse in de natuur nog meer aangewakkerd. 

Eenmaal terug in Nederland heb ik een jaar in mijn studierichting gewerkt waarnaar ik toch de stap heb genomen om weer te gaan studeren en datgene te gaan doen wat mij echt trekt. Die studie werd Toegepaste Biologie en ben nog altijd blij dat ik deze keuze heb gemaakt. 

Tijdens de veldwerkdagen in de eerste maand van deze studie konden we ’s avonds met een oud-student mee op pad gaan die met een batdetector vleermuizen ging opsporen. Ook vertelde hij ons allemaal feitjes en informatie over ze. Ik was heel verrast om de verschillende frequenties van vleermuizen vertaald te horen via de batdetector en raakte erg gefascineerd over de beestjes. Daarom wist ik meteen dat René’s onderzoek goed bij mij zou passen en hopelijk kunnen wij ook iets moois bijdragen bij het uitvoeren van dit onderzoek.


Dit project is een initiatief van René Spaargaren uit Almere © 2015-2021   /   SITE MAP   /   DISCLAIMER